‘Onze’ Tobias schittert in televisieprogramma

De makers van het televisieprogramma AVROTROS ZAPP Sport (NPO 3) benaderden ons met de vraag of we toevallig een kanjer beschikbaar hadden die een potje kon (en zou willen..) voetballen met niemand minder dan Arjen Robben, de voormalig PSV’er, oud speler van FC Groningen, Chelsea, Real Madrid en Bayern München. Oh ja: en van het Nederlands Elftal, ook…

NOU: zo’n kanjer hebben wij!!!

Op maandag 21 oktober 2019 was het zover. In een lekker herfstzonnetje stond Arjen Robben te wachten op een van de voetbalvelden van De Herdgang, het prachtige trainingscomplex van PSV Voetbal. Op het moment dat Tobias, het allereerste lid van Only Friends Eindhoven, het veld betrad ontfermde Arjen zich onmiddellijk over onze jonge held. Er was genoeg tijd voor een praatje, Tobias vertelde Arjen iets over 22q11 (de aandoening die kort na geboorte bij Tobias werd vastgesteld) en uiteraard werd er gevoetbald.

Arjen Robben luistert aandachtig wanneer Tobias over 22q11 vertelt

Arjen leerde Tobias de fijne kneepjes van het dribbelen en enkele bijpassende trucjes, en de beide toppers toonden voor de draaiende televisiecamera’s hun skills. Met veel geduld en respect probeerde de voormalig PSV’er Tobias zijn vaardigheden te vergroten. Na deze privé-training overhandigde Tobias aan Arjen een boekje met informatie over zijn aandoening. Uiteraard volgde een foto- en handtekeningensessie, waarna Tobias vol trots en nagenietend van deze prachtige ochtend weer bij zijn moeder in de armen sprong.