PSV Amputatievoetbal – Everton

In het weekeinde van 21 en 22 december 2019 organiseerde de PSV Foundation een trainingsweekeinde voor de amputatievoetballers van PSV. In het kader van de voorbereidingen van de samenwerking tussen Only Friends Eindhoven en de PSV Foundation waren bestuursleden van Only Friends Eindhoven betrokken bij de organisatie van dit trainingsweekeinde.

Op uitnodiging van de PSV Foundation verschenen de amputatievoetballers van Everton vanuit Engeland, om er voor te zorgen dat de PSV’ers twee heuse internationale wedstrijden konden spelen gedurende het weekeinde. Only Friends Eindhoven bemiddelende in de verblijfsaccommodatie (De Sprinkhaan in Oirschot), en Ron Eskens van SOOW Pictures was aanwezig om belangeloos een prachtige fotoreportage te maken.

Only Friends & PSV Foundation 2019

De spelers van het PSV Amputatieteam en de spelers en begeleiders van Everton kregen een rondleiding door het stadion, waarna op de PSC Foundation Academy de eerste van 2 wedstrijden tussen beide teams gespeeld werd. De aftrap werd verricht door niemand minder dan Erwin Koeman, die de jongste amputatievoetballer (Giano Pool) in de gelegenheid stelde de keeper van Everton te verschalken.

Erwin Koeman en Giano Pool verrichten de aftrap.

Helaas wisten de spelers van PSV beide wedstrijden niet te winnen, maar voor het oog van de camera’s van onder meer het Jeugdjournaal was duidelijk dat er vooruitgang geboekt was tijdens de trainingen die aan dit weekeinde vooraf gingen.

PSV en Everton, samen met het Only Friends Eindhoven logo.